• Blog

Křest Pivní mašiny a její představení

Než jsme vyjeli na naši první akci, rozhodli jsme se mašinu řádně otestovat. Křest byl ideální možností vidět přátele, obchodní partnery a rodinu.

Setkání se zúčastnilo více jak 40 lidí a pro nás to byla první zkušenost s točením piva. V pivní mašině máme 4 pípy, které jsou připraveny pro 4 druhy piv. My jsme na start využili jen první dvě a sehnali pivo z Malešického pivovaru.

Více o Pivní mašině:

Pivní mašina je koncept pojízdné výčepny zabudovaný do historické dodávky Citroen HY Van z roku 1976. Během 34 let se vyrobilo a prodalo 478 743 kusů. Nosnost vozidla byla podle verze od 1 200 do 3 200 kg.

Citroën vybíral z osmi projektů a poslední z nich s číslem 8 šel do výroby. Model tak dostal osmé písmeno v abecedě H. První verze měly název jen H. Později byl změněn na HY.

Ostatní verze – HX (zmenšená ložná kapacita), HZ, HW (zvětšená ložná kapacita). Někdy byl označován také jako model 1600. Ve Francii si pro svůj tvar získal přezdívku Prasečí nos.

 

 

Teď naše Pivní mašina nejezdí, ale příští rok bude. Přes zimu projde motor kompletní rekonstrukcí. Pojízdnou výčepnu vám dovezeme na podvalu přímo na místo, sundáme, zapojíme a připravíme. Až bude mašina pojízdná, rádi k vám dojedeme.

 

360 piv za hodinu

Do pivní mašiny jsme namontovali jedno z nejvýkonnějších chlazení od společnosti Lindr. Máme 4 pípy, je možnost točit až 4 druhy piv. Auto je koncipované i na vyšší výkony. Znamená to, že na každé straně jsou dvě pípy a můžeme vytvořit dvě na sobě nezávoslé fronty. V každé frontě dokážeme vytočit 3 piva za minutu. Za hodinu vytočíme 360 piv.

Pivní mašinu stále vylepšujeme, abychom ji udělali víc atraktivnější.

 

 

Zázemí mašiny je uzpůsobeno pro 8 velkých sudů. Při plném výkonu máte možnost otevřít jak boční pravé dveře, tak i zadní kryt, to vše proto, aby uvnitř auta nevznikla velká vlhkost a teplo. Uvnitř i venku, jsou umístěna světla, obsluhovat mašinu v noci není problém.

 

 



© 2019 Pivní Mašina - všechna práva vyhrazena | Webdesign: WP4you.cz |