• Blog

Pivní mašina krok za krokem

Postavit koncept pojízdné výčepny nás napadl už v říjnu 2018 a dokončili jsme ho na konci července 2019. Celá rekonstrukce zabrala více jak 6 měsíců.

Sehnat auto byl největší oříšek

Než jsme našli naši Pivní mašinu, prošli jsme spoustu inzertních serverů a specializovaných facebookových skupin. Existují veteránské bazary, kde máte největší šanci na úspěch jako například rajveteranu.cz nebo veteranweb.cz. Chtěli jsme najít auto do 200 000 Kč, a to poté zrekonstruovat.

Trvalo nám to přibližně 2 měsíce, než jsme našli našeho (zatím nepojízdného) krasavce. V hledáčku jsme měli i malé americké hasičské auto se stříkačkou nebo klasickou hippie dodávku od VW. Ale už dopředu jsme se upínali k Citroenu a toho finálně našli, domluvili si prohlídku a za týden už cestoval k nám.

 

Fáze oprav

Mysleli jsme si, že to bude práce na dva, maximálně tři měsíce. Nebyla. Pokaždé, když chlapi na auto sáhli, něco upadlo, objevili novou korozi nebo díru. Muselo se začít celkovou kontrolou a zjišťováním stavu vozidla, následně se auto muselo celé zpevnit a zajistit.

 

Spotřebovali jsme tolik plechu, že jsme si nakonec koupili i vlastní stroj na rovnání a tvarování plechu. Začalo se kitovat, zamazávat, rovnat a svářet. Mezitím jsme vyndali sedačky a nechali je znovu očalounit. Dále jsme auto hodili na špalky a sháněli i pneumatiky, protože přední kola by nevydržela ani jednu sezonu. Protože se jedná o veterána, sehnat pneumatiky, které by seděly na daný typ disku, nebylo vůbec snadné, ale povedlo se.

Na levém boku jsme vyřízli stěnu a ponechali stojky, které auto držely pohromadě. Pokud bychom odstanili sloupky, auto by se nám rozpadlo jak domeček z karet.

 

Mašina dostává novou tvář

Mašina po 4 měsících začala vypadat pomalu k světu. Dostala novou fasádu a bylo na čase vybrat správné barvy.

Inspirovali jsme se na Pinterestu a Instagramu a hledali podobná auta. Velká inspirace přicházela hlavně z Ameriky. V USA sice používají jiná auta, ale oproti trendům v Evropě stojí obsluha venku a má tak větší kontakt s lidmi.  Co se barev týče, tady pomohl Pinterest a spousta obrázků food trucků z Evropy. Nakonec dostala mašina svěží modrobílou fasádu.

 

Pivní vybavení

Vsadili jsme na jistotu a vzali celou výčepní výbavu od společnosti Lindr. Od kohoutů až po chladící zařízení. Máme jak bajonet, tak žehličku, takže jsme schopni se napojit na 85 % všech sudů u nás. Nakonec jsme pořídili i třetí typ, kombinovaný naražeč. Hned na první akci byl potřeba.

 

S Pivní mašinou už můžeme vyrazit do světa, ale to neznamená, že ji nebudeme neustále vylepšovat! Tak brzy u vás na akci.



© 2019 Pivní Mašina - všechna práva vyhrazena | Webdesign: WP4you.cz |